Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Νηπιαγωγείου μας εφαρμόζεται ένας συνδυασμός παιδαγωγικών μεθόδων από τις έμπειρες παιδαγωγούς μας έχοντας ως αποτέλεσμα τη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών καθώς επίσης και την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Κοντά μας το παιδί μέσα από ολιγομελή τμήματα 10- 13 ατόμων μαθαίνει να εργάζεται μόνο του ή σε ομάδες, να γίνεται κοινωνικό και να αποκτά πρωτοβουλίες. Εφόδια απαραίτητα για να αντιμετωπίσει το κόσμο του αύριο. Αποκτά τη πρώτη του επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς τα σχήματα και τις εικόνες, τις έννοιες, ενώ παράλληλα εξασκείται καθημερινά σε μια ξένη γλώσσα Αγγλικά ή Γαλλικά.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μουσικοκινητική αγωγή με το σύστημα ORFF καθώς επίσης και μπαλέτο, ώστε να αποκτήσουν αρμονία στις κινήσεις τους, αίσθηση του ρυθμού και σωστή στάση σώματος. Επίσης τα παιδιά μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης μια φορά την εβδομάδα που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψειςπου έχουν επιλεγεί από τις παιδαγωγούς του σχολείου σε Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, πολιτιστικά και βιωματικά πάρκα καθώς επίσης και σε θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός σχολείου. Εκεί δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, την τέχνη και τον πολιτισμό και πολλές φορές να συμμετέχουν ενεργά με το δικό τους μοναδικό τρόπο είτε στην παρασκευή αγροτικών προϊόντων στα πλαίσια βιωματικής εκπαίδευσης, είτε αναλύοντας και ζωγραφίζοντας κομμάτια και έργα του πολιτισμού μας, είτε παίζοντας μέσα απο διαδραστικές παραστάσεις.

 

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος εντάσσονται και οι σχολικές γιορτές και οι θεατρικές παραστάσεις του σχολείου μαςμέσα από τις οποίες ενθαρρύνεται η αυτενέργεια και η δημιουργικότητα των παιδιών. Τα παιδιά ψυχαγωγούνται και ενθουσιάζονται συμμετέχοντας σε πέντε συνολικά εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

εκπαιδευτικά προγράμματα

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης χωρίς παιχνίδι. Παιχνίδι δημιουργικό και παραγωγικό που μέσα από αυτό μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να αγωνιζόμαστε, να συμμετέχουμε σε ομάδα, να μοιραζόμαστε, να εξασκούμε το μυαλό και τις δυνατότητες μας για να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά και παιχνίδι ανέμελο όπου μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε και να εκτονώνουμε την ενέργεια μας.