50 Χρόνια Μαίρη Πόππινς

Το «Μαίρη Πόππινς» ιδρύθηκε το 1969 από τη Κατερίνα Βαρβαρήγου στην οδό Κεχαγιά στην Φιλοθέη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οδό Κόδρου 4 στην Φιλόθεη, σε ένα ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον μακριά από τους θορύβους της πόλης, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα.
Όλα αυτά τα χρόνια η ιδρύτρια Κατερίνα Βαρβαρήγου με σπουδές στο Cambridge βρίσκεται κοντά στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας τυλίγοντας τα με την αγάπη, την φροντίδα και την τρυφερότητα της.

 

Η εμπειρία όλων αυτών των ετών και το μεγάλο της ενδιαφέρον για την προσχολική εκπαίδευση καθοδηγούν και εμπνέουν την κόρη της Ελίνα Βαρβαρήγου απόφοιτο Γαλλικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου της Dijon, όπου εργάζεται στο «ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ» από το 1990 ενώ από το 2012 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση του σχολείου.

Η πολυετής αυτή εμπειρία εμπνέει και καθοδηγεί το προσωπικό του σχολείου που αποτελείται από έμπειρες Ελληνίδες και Ξένες παιδαγωγούς απόφοιτες Πανεπιστημίων της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπου με ιδιαίτερη υπομονή και επιμονή, καθώς και με πλήρη επίγνωση της υψηλής αποστολής τους στοχεύουν καθημερινά στην απαραίτητη ηθική και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών.

 

Για την καλύτερη όμως επίτευξη των στόχων του σχολείου απαραίτητη είναι η καλή συνεργασία μεταξύ Εκπαιδευτικού και γονέα η οποία επιτυγχάνεται με συχνή ενημέρωση και συζήτηση για όλα τα θέματα που τυχόν μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Μέσα από τη συνεργασία αυτή εντοπίζουμε αδυναμίες τις οποίες προσπαθούμε από κοινού να διαχειριστούμε με το πιο σωστό και παιδαγωγικό τρόπο, αλλά και δυνατότητες και δεξιότητες του παιδιού, τις οποίες ενθαρρύνουμε και αναδεικνύουμε. Έτσι όλα αυτά τα χρόνια επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Στο «Μαίρη Πόππινς» δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ομαδικότητα αλλά και στη ατομικότητα έχοντας ολιγομελή τμήματα όπου δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να δουλέψει μέσα σε ομάδα αλλά παράλληλα να αντιμετωπιστεί με την μοναδικότητα που του αξίζει. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι σχεδιασμένα ώστε να απελευθερώνουν την ενέργεια των παιδιών δια μέσου της έκφρασης και της δημιουργίας. Η μάθηση σε πολλές περιπτώσεις αποκτάται μέσα από την βιωματική εκπαίδευση καθώς και μέσα από την επίτευξη στόχων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.